Coax Kabel

Exclusieve aanbieding

Voeg hier de belangrijkste voordelen toe die jouw bedrijf uniek en de beste maken. Vertel waarom je klanten moeten kiezen voor jouw producten of diensten en welke voordelen ze zullen krijgen nadat het product is gekocht. Schrijf je eigen tekst, maak 'm mooi en klik op Klaar.
 

 

Eén van de belangrijkste onderdelen van de zendinstallatie is de antennekabel. De kwaliteit van de kabel bepaalt of je een verbinding kan maken of niet. Een te hoge kabeldemping kan er toe leiden of je een station nauwelijks of niet waarneemt.

Een kabel van goede kwaliteit is aan de andere kant erg duur. Goede kabel op frequenties gebruiken waar de bijbehorende demping nauwelijks invloed heeft, leidt tot onnodig veel geld uitgeven. Geld dat beter voor andere onderdelen van de zendinstallatie, als bijvoorbeeld antennes kan worden gebruikt. Daarnaast vereist de installatie bepaalde eigenschappen van de kabel. Zo is de buigzaamheid van de belang bij de bouw van de installatie. Door het gebruik van eindtrappen zal de kabel hoge vermogens moeten aankunnen.

Allemaal eigenschappen die dus van belang zijn bij de keuze van de juiste kabel.

Op deze website is een aantal tabellen opgenomen waarin de meest gebruikte kabels,  waaronder Aircell, Aircom, ECOFLEX, H-2000, RG-213, H-100 en RG-58,  en de hierbij behorende meest relevante eigenschappen zijn vermeld.

Je vind hier eigenschappen als diameter, buigradius, impedantie, verkortingsfactor, gewicht, capaciteit, maximum toelaatbare spanning etc. Daarnaast tref je een overzicht aan van de kabeldemping van de diverse kabels op de verschillende frequenties. De eigenschappen zijn bepaald per 100 meter.

gallery/logorcaruit30 transparent