Cursus Novice Full Morse

Novice

Voor de Novice licentie is er een cursus samengesteld die ongeveer 26 weken duurt. Hierin wordt de theorie die daar voor nodig is behandeld. Ook word de praktijk behandeld zodat als men slaagd direct "on the air" kan gaan. Voor deze cursus is gezond verstand genoeg.

Full Licence

Voor de Full Licence wordt het een moeilijker verhaal maar goed te doen. Aangeraden wordt een Novice Licence of middelbaar schoolniveau. In deze cursus van 26 weken gaan we een stuk dieper in de leerstof. Er wordt les gegeven in kleine groepjes voor betere consentratie.

Morse (cw)

Voor het Morse certificaat duurt de cursus 2x26 weken. Veel aandacht wordt gegeven aan het opnemen van het morse alfabet. in de tweede helft gaan we de sleutel ter hand nemen om uiteindelijk gezamelijk in Belgie het certificaat te halen.

Onze Cursussen

Het verschil tussen de F en de N registratie is simpel gezegd, dat men onder de F registratie meer mag. Een radioamateur met een N licentie mag maximaal 25 Watt op VHF/UHF (100 Watt HF vanaf 3e kwartaal 2020) uitzenden, de radioamateur met een F licentie mag maximaal 400 Watt uitzenden. Daarnaast mag die laatste op meer banden en frequenties uitzenden. Als u beslist om aan deze cursus deel te nemen dan zet u de eerste stap in de wereld van het legale zendamateurisme. Een fascinerende en veelzijdige hobby waarbij u niet alleen met de techniek te maken krijgt maar ook met collega radioamateurs. Zendamateurs maken namelijk wereldwijd verbindingen met elkaar door middel van spraak, morse, telex, digitale modes, of het uitwisselen van TV beelden. Ze doen dat onder andere mobiel op korte afstanden, via relaisstations in de VHF en UHF banden of via de amateur-satellieten. Of, nog grotere afstanden via de maan of meteorieten en op lagere frequenties in de HF banden via de ionosfeer. Het gaat hierbij overigens niet alleen om het maken van verbindingen maar ook het technische onderzoek speelt een belangrijke rol. Dat hiervoor een flinke dosis kennis goed van nut is spreekt voor zich. Daarom is de cursus zo samen gesteld dat u alle noodzakelijke kennis opdoet. 

Beide cursussen worden gegeven door PAØVCC op de locatie van de Radio Club Assen (RCA)

De cursussen duren ca 26 weken. Door ons wordt les gegeven in beide groepen (N en F) uit het lesboek die de cursist opleidt en traint voor het examen. De nadruk ligt hierbij op het kunnen beredeneren en onderbouwen van de examenvragen. 

Heeft u nog vragen of twijfelt u nog? Neem dan gerust contact op met PAØVCC 

Michel Mulder 06 11408747 

We hopen u binnenkort te kunnen begroeten als nieuwe deelnemer.