Hoe het begon

Exclusieve aanbieding

Het is op de kop af 5 jaar geleden dat we op 10-7-2015 in Groningen ontboden werden om voor de notaris te verschijnen om te tekenen voor onze vereniging Radio Club Assen.

Maar wat ging er nou aan vooraf?

 

Het zal omstreeks Juni zijn geweest dat we slaagden voor de Novice cursus in Assen. Tijdens die cursus werdt er besloten om een vereniging op te richten en die dan EVA te noemen (Electronica Vereniging Assen), het idee was dan dat je naar Eva zou gaan maar niet vreemd :-)

 

Er werdt een locatie in Assen gezocht die ruimte moest bieden aan tenminste 25 man omdat dat het streven was qua aantal leden. De eerste lokatie die we vonden was het Wielerhome in het sportcomplex van Assen. Na bekendmaking op de SooS in Deurze gingen we met enorme zin van start. Ons eerste project onder de naam EVA was een antenne analyzer die ging van 0-30 MHz. na 2 maand werdt ons te kennen gegeven dat we naar een ander onderkomen moesten zoeken. Die werdt al gauw gevonden in het Juliana gebouwtje aan de Ir. J.W. Albardastraat, tevens in Assen. Nu we de bar en zaal in eigen beheer hadden merkten we al gauw op dat de clubkas wel eens wat meer gevuld kon worden omdat er geen derde partij was waarmee we het geld moesten delen. De huur daarentegen was wel wat hoger. Bezoekers aantallen vielen tegen zodat de huur uit eigen zak betaald moest worden. Dat konden we niet meer opbrengen zodat we weer naar een ander clubgebouw moesten zoeken.

Na noodweer en fikse waterschade zijn we vertrokken vanuit Smilde en zochten onze heil in een pand aan de Wiltonstraat in het industrie gebied van Assen. Na alles grondig schoongemaakt te hebben konden we onze eerste clubavond gaan houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zaten met 8 man rond de tafel toen plotseling de plaatselijke band begon te repeteren. De clubavond was op slag afgelopen doordat we ons niet meer verstaanbaar konde maken. U raadt het al..... we moesten maar weer eens op zoek naar een andere lokatie.

Die werd gevonden in een ondergrondse bunker van de BB. Deze voormalige BB bunker was vroeger voorzien van een zendmast van maar liefst 50 mtr hoog. Doordat de vrouw van de eigenaar bang voor de vallende ijspegels in de winter werd deze op haar verzoek weg gehaald, Wat zou het toch mooi zijn om deze mast nog te kunnen gebruiken. Geen ruimte voor antennes wel gezellig en een hoop geleerd over de geschiedenis van de BB en in het bijzonder de functie van hoofdkwartier tijdens de Molukse acties in Smilde en Wijster. Kortom we lagen meerdere malen aan zijn lippen met zijn prachtige verhalen. Omdat de huurprijs de pan uit rees werd er besloten om naar een goedkopere lokatie te gaan zoeken.

 

Na het bezoeken van vele panden werden we weer uitgenodigd in het Veteranenhuis te Smilde alwaar we een nieuw gebouwde schuur konden betrekken en we ons zonder inmenging van derden konde ontplooien. We begonnen met de speciale roepletters PA35UNIFIL. Hier werd door een aantal amateurs driftig gewerkt om zoveel mogelijk verbindingen te maken.

 

Een tijdelijk onderkomen vonden we in het Veteranenhuis in Smilde alwaar we een mooie shack bouwde en al gauw de tafels werden gevuld met diverse zendontvangers uit heden en history.

Na verloop van tijd hadden we toch meer ambities dan dat we in het Veteranenhuis kwijt konden en hadden we het idee om in de huidige samenstelling verandering aan te brengen. Dit konden we niet waarmaken en besloten toen om te stoppen met de electronica hobby club, ook omdat er geen leden meer waren. 2 jaar hadden we met een aantal amateurs leuke dingen gedaan maarnog steeds niet in een officiele club. Daarvoor moesten we naar een notaris en moesten natuurlijk ook een smak geld mee brengen omdat dat nu eenmaal is. Sparen Sparen en nog eens sparen, dat is wat we moesten om een officiele vereniging te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een aantal maanden niks te hebben gedaan begon het weer te kriebelen om toch weer iets te beginnen maar het moest nu officieel.

HIEP HIEP HOERA

Op Vrijdag 10-07-2015 Is in Groningen de vereniging "Radio Club Assen" opgericht. Om half 2 waren we uitgenodigd om de akte te ondertekenen en het duurste bakje koffie en een glas water te nuttigen. Zoals het een goed mens betaamd waren we ruim op tijd en konden we in de wachtruimte plaatsnemen.

Om 13.15 werden we ontboden door de notaris/advokaat die voor ons de laatste puntjes op de i had gezet en konden we eindelijk tot de ceremonie over gaan. Na het oplezen van de statuten met de verplichtingen onzerzijds kon er getekend worden.

Vanaf 13.45 is dus "Radio Club Assen" een feit.

 

Na een pand aan de Vaart Z.Z. betrokken te hebben zijn we gestart met het lesgeven van cursussen in Novice en Full. Ook werd er een mooie shack gebouwd en konden we op het dak terrecht om antennes te plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met veel plezier hebben we 5 jaar aan de Vaart gezeten en de dingen gedaan die we graag wilde. Een mooie shack en een dak vol antennes. Inmiddels op goede voet met de pandeigenaar en er werd ons geen strobreed in de weg gelegd vwb onze hobby.

Totdat het bericht kwam dat ze het pand te koop hadden gezet. Paniek paniek, want nu moesten we weer een nieuw pand zoeken. Nu duurde dat nog wel een half jaar maar ondertussen toch rond kijken voor een nieuw onderkomen.

Het pand werd uiteindelijk verkocht en we wilden dan ook snel weg omdat de huur in onze ogen aanmerkelijk hoger zou worden. dat bleek later ook te kloppen.

Al vrij snel en geheel onverwachts hadden we zicht op een pand tegenover de rechtbank in Assen aan de Brinkstraat.

Bij bezichtiging bleek de bovenverdieping nog vrij te zijn zodat we strak onder het dak konden plaatsnemen. Dit scheelde natuurlijk in het aantal meters coaxkabel.

Nu weer een Shack gebouwd met alle apperatuur die we hebben en de antennes staan lekker hoog op ons dak.

Het is inmiddels donderdag 9-7-2020 en staan aan de vooravond van ons eerste lustrum.

 

Vanaf 10-7-2020 13:45 uur is het feest. Gefeliciteerd RCA.