Special Event Stations

Exclusieve aanbieding

Voeg hier de belangrijkste voordelen toe die jouw bedrijf uniek en de beste maken. Vertel waarom je klanten moeten kiezen voor jouw producten of diensten en welke voordelen ze zullen krijgen nadat het product is gekocht. Schrijf je eigen tekst, maak 'm mooi en klik op Klaar.
 

gallery/logorcaruit30 transparent

Evenals in 2015 (PA70ASN) meenden we ook in 2020 weer de bevrijding van Assen te herdenken met een Special Call tw PA75ASN. We wisten natuurlijk dat we een aantal operators nodig hadden die tijd en een behoorlijk antenne park hebben. Na het rondgebazuind en geroepen op de SooS in Deurze hebben er zich 8 amateurs gemeld tw PAØHPG (Harm), PAØVCC (Michel), PA2PCH (Ad), PA3ADU (Nico), PA7TT (Gerrie), PDØGIB (Harm) PD2B (Bert) en PD2VW (Gerard). Gekozen is voor een opstelling van het station dat elke amateur in zijn eigen shack onder de call PA75ASN mag uitkomen. We wisten nog niet dat er een virus onderweg naar Nederland was want als we het hele station in 1 shack hadden bemand hadden we nooit zover gekomen. Blij dat we het zo hebben gedaan. 

 

PA75ASN

Tijdens de 5 weken (1-4-2020 tot 7-5-2020) hebben we natuurlijk niet stil gezeten. In totaal zijn er 6448 QSO's gemaakt met 110 DXCC's op 11 amateur banden in 9 modus.  Zie grafiek hiernaast . De meeste DXCC's zijn gemaakt op 20 mtr in de modus CW (Morse). Zo zie je maar weer dat de mode CW nog lang niet dood is en wereldwijd nog steeds heel populair is.

DXCC

Band en Mode

Op 11 banden en 9 modes is de call PA75ASN in de lucht gebracht. In onze mooie hobby is een computer onontbeerlijk maar ouderwets sleutelen is het vermelden extra waard, Bij SSB en FM (spraak) is er natuurlijk ook de nodige drankjes genuttigd om de keel te smeren. Kortom, alle modes zijn natuurlijk  belangrijk om een SE Station onder de aandacht van de amateurs te brengen. Een mooie QSL kaart ligt te wachten voor een ieder die ons een kaart stuurt. We hanteren het First-In First-out principe zodat niet onnodig kaarten worden verzonden via het Buro. We zien ze graag tegemoet.

Dankwoord

Een speciaal dankwoord gaat uit naar alle operators van PA75ASN tw PAØHPG (Harm), PAØVCC (Michel), PA2PCH (Ad), PA3ADU (Nico), PA7TT (Gerrie), PDØGIB (Harm) PD2B (Bert) en PD2VW (Gerard) voor de tijd en moeite die zij in dit SE Station gestoken hebben. Alle amateurs waarmee verbindingen zijn gemaakt in binnen en buitenland. De VERON afd Assen en VRZA afd Drenthe voor de financiele bijdrage voor de QSL kaarten.

Tot over 5 jaar met de call PA8ØASN.

73 de PAØVCC en PD2VW Radio Club Assen